Denny Wismans wordt  op handen gedragen door de raadsleden van de Schânseknuppels.
Denny Wismans wordt op handen gedragen door de raadsleden van de Schânseknuppels.

Denny Wismans onderscheiden

Carnaval/Vastelaovend

Tijdens het prinsenbal van carnavalsvereniging de Schânseknuppels in Castenray kwam niet alleen de nieuwe prins uit. Er werd zaterdagavond ook afscheid genomen van Denny Wismans als secretaris van de vereniging en lid van de raad van elf.

In het seizoen 98-99 trad Denny Wismans toe tot de raad van elf en in 2000 werd hij lid van het bestuur van de Schânseknuppels. Hij vervulde eerst de taak van notulist, om vanaf 2008 de taak van secretaris op zich te nemen. Beide taken vulde hij altijd met volle overgave in. Niet vreemd, want Denny Wismans is een carnavalsvierder in hart en nieren en kreeg de liefde voor het feest thuis met de paplepel ingegoten.

Denny Wismans staat altijd met raad en daad klaar voor de vereniging en wordt ook wel 'de Wikipedia van de vereniging'genoemd, aangezien hij zoveel van het reilen en zeilen en de geschiedenis van de Schânseknuppels weet. Voor al zijn verdiensten werd Denny Wismans afgelopen zaterdag door de door de Vorstenraad onderscheiden met de Grootorde van de Vorstenraad. De Schânseknuppels heeft hem onderscheiden als Iëere Sikkertaris van de vereniging.

Foto beneden: Denny Wismans met vriendin Beata na de ontvangst van zijn onderscheidingen.


Uit de krant