Prins Bas I en zijn adjudanten Tom en Ulas.
Prins Bas I en zijn adjudanten Tom en Ulas. Foto: Yvonne Jacobs Fotografie

Bas Custers nieuwe prins Piëlhaan

Carnaval/Vastelaovend Carnaval Centrum Cultuur en Uitgaan Economie Jeugd en Jongeren Oirlo Wonen en Leven

Bas Custers is zaterdagavond in ’t Stekske uitgeroepen tot nieuwe prins van carnavalsvereniging de Piëlhaan in de Venrayse wijk Landweert.

Prins Bas I is geboren in Venray, getogen in Oirlo, maar alweer ruim 15 jaar Venraynaar. Sinds 2011 woont hij met zijn vrouw Nicole op de Wederik in de wijk Landweert. Samen hebben ze een zoon Mika van 10, een dochter Bailey van 7 en een dochter Lexie van 4 jaar oud.

In het dagelijks leven is Bas technisch consultant bij Fellowmind. In zijn vrije tijd is hij actief met hardlopen bij Run4Health en voetbalt hij nog met de veteranen van SVOC’01. Prins Bas wordt vergezeld door twee adjudanten: Tom Houwen en Ulas Yalçin.

Tom is een vriend en de neef van Bas. Zij zijn dus al bijna hun hele leven samen. Ulas is een vriend die op steenworp afstand van Bas woont, waar geregeld samen geborreld wordt.

Hun leus voor deze vastelaovend is: ‘Sporten, dat schuve weej dit jaor án de kânt, want weej viere vastelaovend ien ’t Piëlhanenland!’

Op zaterdag 20 januari 2024 vindt de receptie ter ere van prins Bas I en zijn adjudanten Tom en Ulas plaats in wijkcentrum ‘t Stekske aan de Kruidenlaan 161 in Venray. De receptie begint om 14.11 uur tot 15.41 uur, daarna gaat het feest door tot 18.11 uur. 

Uit de krant