Afbeelding
Foto: Fotohuis Venray

Prins Fer I regeert in Ysselsteyn

Carnaval

Fer I (van Els) is zaterdagavond tijdens het prinsenbal uitgeroepen tot nieuwe prins van De Piëlreus in Ysselsteyn. Samen met zijn prinses Nancy, zij zijn getrouwd en hebben twee kinderen Lex en Kim, gaat Fer I voor in het Piëlreuzenrijk.

De Piëlreus ging dit jaar tijdens het prinsenbal op zoek naar de alleskunner van Reuzesteyn. Na een screening van alle mogelijke kandidaten bleven er nog veertien dappere deelnemers over die met elkaar de strijd aangingen. Bij het eerste spel was ruwe kracht een vereiste, stapelen van zware autobanden. Samen met de afvallers konden ook enkele fanatieke deelnemers de strijd niet voorzetten vanwege blessures. Door naar het tweede spel waar finesse en snelheid de boventoon voerde. Helaas vielen na dit spel ook enkele spelers af waardoor er nog maar zes deelnemers over waren. Het derde spel werd een strijd van conditie en inschattingsvermogen. Door zelf om een buis te klimmen wikkelde het koord af. Met de juiste lengte konden de deelnemers een greep doen naar de felbegeerde prinsenmuts die op een troon klaar stond. Er werd fel gestreden met opnieuw drie afvallers. De climax van de avond bracht de laatste drie spelers samen voor een adembenemend slotakkoord in het finalespel. Hier vielen alle puzzelstukken op hun plek en werd de langverwachte alleskunner onthuld als de nieuwe prins van de Piëlreus.

In het dagelijkse leven is Fer eigenaar van Bouw- en Timmerbedrijf Fer van Els. Prins Fer I is getrouwd met Nancy (Philipsen). Nancy is werkzaam bij Van Deursen bloemen in Deurne. Fer is sportief aangelegd en gaat graag hardlopen of mountainbiken bij de tourclub in Ysselsteyn. Prins Fer I en prinses Nancy gaan de Ysselsteynse Piëlreuzen voor met de leus: Mit dees daag schuuve weej dun bouw en koziene an de kant, zoëdat weej same kunne zegge, vier de vastelaovend ien ós Piëlreuzenland!

Uit de krant