Afbeelding
Foto: Kruisen en Kapellen

Kruisen en Kapellen plaatst enkele kruisen

Algemeen Castenray Leunen Venray

Na een periode van restauratie aan de kruisen van de Horsterweg in Leunen, het kruis van de Tunnelweg in Castenray en het corpus van de Enge Steeg in Leunen heeft de stichting Kruisen en Kapellen deze monumentjes van devotie afgelopen week weer teruggeplaatst op de oorspronkelijk plek. 

Ook heeft de stichting het kruis opgehaald dat bij de Veltumse kapel staat. Dit kruis wordt de komende maanden volledig opgeknapt zodat het in het najaar weer teruggeplaatst kan worden.

Twee weken geleden is het kruis van de Bolerostraat Venray naar het atelier gebracht omdat dit door vandalen omgetrokken en flink beschadigd is. Hier is veel werk aan om het weer op te knappen.

Wellicht is het opgevallen dat de stichting op diverse plaatsen in het veld bordjes heeft staan met daarop de tekst ‘Monumentje in onderhoud’. Het is van groot belang om deze monumentjes van devotie voor het nageslacht te behouden. De stichting houdt zich hiermee bezig voor zowel gemeentelijke monumentjes als particuliere monumentjes. 

Stichting Kruisen en Kapellen kan op vele manieren handjes gebruiken, nieuwe vrijwilligers die beschikken over diverse vaardigheden mogen zich melden. Voor meer informatie kunnen zij contact opnemen met Kruisen en Kapellen via kenkvenray@gmail.com. Meer informatie op de website kruisenenkapellenvenray.nl.

Uit de krant