Afbeelding
Foto: persfoto

Hulde aan het koningspaar in Geijsteren

Algemeen Geijsteren

Op sacramentsdonderdag, 8 juni, werd binnen het Koninklijk St. Willibrordusgilde uit Geijsteren traditiegetrouw gestreden om het koningschap. Het gehele gilde, zo’n 55 gildebroeders, was present en de wedstrijd werd bezocht door veel publiek. 

De wedstrijd van de aspirant gildebroeders was spannend. De schoten werden snel afgevuurd. Toch moest de vogel pas na 132 schoten het onderspit delven. Het was gildebroeder Stan Gielen die zich voor het eerst en tevens in zijn laatste jaar als aspirant, jeugdkoning van het gilde mag noemen.

Daarna kon de wedstrijd om het koningschap van het gilde beginnen. De vogel van kastanje hout (die traditiegetrouw weer was gemaakt door keizer Hay Boom), werd door gildepriester pastoor Clemens, beschermvrouwe Judith de Weichs de Wenne en tenslotte keizer Hay Boom vrij geschoten. Vervolgens bonden de gildebroeders de strijd aan. Na een spannende strijd van 179 schoten gaf de vogel zich gewonnen. Verrast en vol trots keek Joep Reijnders op. Hij is bijna 40 jaar gildebroeder en al vele jaren tamboer. Hij mag zich voor de eerste keer koning van het gilde noemen. Joep Reijnders zal door zijn echtgenote Gertie begeleid worden. Zij zal de taak van koningin op haar nemen en zal de zilveren koninginnenkroon van het gilde dragen.

Uit de krant