Afbeelding
Foto: eigen foto

Collectie Van Uden en Roose in verkoop

Algemeen Geijsteren

Na het overlijden van kunstenaars Mieke van Uden en Chris Roose gaat hun kunstcollectie in de verkoop. Jelske Roose-Stokkers is na het overlijden van Chris alleen over in hun woning aan de St. Wilbertsweg 18 in Geijsteren en ze wil kleiner gaan wonen. “Liefhebbers krijgen een unieke kans om kunst uit de collectie van Mieke en Chris te kopen”, zegt Jelske Roose-Stokkers.

Komend weekeinde, op 20 en 21 mei, gooit ze van 11.00 tot 17.00 uur de deuren open voor publiek en is de kunst te koop. Het is dan ook tien jaar geleden dat de laatste expositie van Van Uden en Roose werd gehouden. “Het weekend is dus extra bijzonder. Het is voor mij niet gemakkelijk om afstand van de collectie te doen, maar het huis en de tuin zijn veel te groot voor mij alleen en ik kan simpelweg niet alles meenemen. Ik wil graag dat de werken een nieuw thuis krijgen.”

Er is daarnaast werk te koop van onder meer Rainer Schumacher, Jules Baltussen, Harm van der Zeeuw en Friedrich Pankow. 

Een deel van de opbrengst zal gaan naar KWF Kankerbestrijding en het ParkinsonFonds. “Een aantal werken van Mieke zal ik per opbod verkopen en dan gaat de opbrengst naar het KWF”, legt Roose-Stokkers uit.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant