Afbeelding
Foto: Stichting Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming

Honden in bewaring genomen bij handelaar in Venray

Algemeen 112 Venray

De LID (Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming) heeft in overleg met de rijksdienst RVO en in samenwerking met de politie zes honden in bewaring genomen bij een handelaar in Venray. De dieren waren vermagerd, hadden darminfecties, ontstoken tandvlees en huid- en vachtproblemen.

Een pup liep rond met een darmverzakking door een spoelworminfectie en een volwassen dier had een vrijwel dichtgegroeid oor door een zwaar verwaarloosde ontsteking. De zes zijn ondergebracht op een geheime opvanglocatie voor goede (medische) verzorging. Alle gemaakte kosten worden door de RVO verhaald op de eigenaar, die tevens een proces-verbaal krijgt van de politie.

Op het adres bevinden zich nog eens ruim tachtig dieren waaronder keeshonden, shiba inus en verscheidene soorten poolhonden, die zijn ondergebracht in kennels in een loods. De dieren verblijven op een voor honden ongeschikte, kale, betonnen vloer en hadden op het moment van de inspectie onvoldoende water en voedsel. Voor de ondermaatse huisvesting en verzorging van de honden krijgt de fokker door de RVO bestuursrechtelijke lasten opgelegd. Als deze de situatie bij een volgende controle door de LID niet op orde heeft gebracht, volgen nieuwe sancties.

Afbeelding

Uit de krant