De winnaars van het Peel en Maas TV Sportgala Venray samen op de foto.
De winnaars van het Peel en Maas TV Sportgala Venray samen op de foto. Foto: Rikus ten Brücke

Leopold van Asten en Lisa Dreesens beste sporters Venray

Algemeen Fotoalbums

Springruiter Leopold van Asten en zwemster Lisa Dreesens zijn maandagavond in Zaal Zeven van Asteria uitgeroepen tot sportman en sportvrouw van Venray. Bij de ploegen ging de titel naar de voetballers van SV United. Buuttereedners Helga Cornelissen, Andy Marcelissen en Jan Pijnenborg zorgden voor een humoristische omlijsting. Stichting de Meulebeek - SV United werd gehuldigd vanwege haar inspanningen voor een gezonde kantine.

Springruiter Leopold van Asten werd in 2019 onder meer gekroond tot Nederlands kampioen met VDL Groep Miss Untouchable en eindigde als tweede bij Jumping Indoor Maastricht. De andere genomineerden waren schutter Dylan Koonings, motorcrosser Joe Maessen en turner Jasper Sanders. Wielrenner Mike Teunissen werd tijdens het sportgala geëerd. Hij won dit jaar de eerste etappe van de Tour de France, waardoor hij de eerste Nederlander sinds Erik Breukink in 1989 werd die de gele trui mocht dragen. Zwemster Lisa Dreesens voltooide dit jaar de heroïsche oversteek van het Engelse Dover naar het Franse Cap Gris Nez, vlak bij Calais. Zij rekende af met voetbalster Myrthe Moorrees, handbalster Harma van Kreij en voetbalster Demi van Stappershoef.

De strijd om de titel Sportploeg was ook dit jaar weer spannend. Uiteindelijk trokken de voetballers van SV United aan het langste eind. Zij werden kampioen in de vijfde klasse. De handballers van Manual, de hockeyers van Venray en het ATV Venray herenteam triatlon waren de andere genomineerden.

Tennisser Mees Röttgering werd uitgeroepen tot hét sporttalent van Venray. Hij werd in 2019 Nederlands indoor- en outdoorkampioen t/m 12 jaar, hij is nummer 1 op de ranglijst t/m 12 jaar, winnaar Europees Tennis Europe Toernooi t/m 12 jaar en lid van Team NL. Menner Sam Couwenberg, judoka Bora Soysal, motorcrosser Britt Jans-Beken, motorcrosser Diego Hanen en turner Bart van Spronsen waren in deze categorie ook genomineerd.

Judoka Ifeanyi Oguejiofor werd geëerd als de beste sporter met een beperking van de gemeente Venray in 2019. Hij won dit jaar onder meer de Europese titel -90 kg, de Franse titel en eindigde als tweede op de Open Duitse. Judoka Jasper Holtackers en tafeltennisster Annette Aerts waren de andere kandidaten voor de sportprijs van Venray.

De Breedtesportprijs van de gemeente Venray ging naar speciaal dansen door Danshuis Venray. De prijs werd uitgereikt door sportwethouder Anne Thielen. Schutterij 't Zandakker Gilde St. Jan en het Nijntje Beweegdiploma van Kinderopvang 't Nest en gymnastiekvereniging St Christoffel in samenwerking met JOGG Venray en Venray Beweegt kregen een eervolle vermelding. De trainer-coach van het jaar 2019 van de gemeente Venray werd Maciej Garkowski. Hij is succesvol met de handballers van Manual, die voor het tweede jaar op rij kampioen werden.

Tot zijn grote verrassing werd Henk Loonen uitgeroepen tot sportvrijwilliger van het jaar. Hij zet zich al vele jaren in voor tennisvereniging TC Rodhe, waarvan hij 10 jaar en één dag voorzitter was. Coryfeeën van SV Venray, onder wie Sjef Keijzers, John Vievermans, Noud Janssen, Edward Linskens en Freek Thoone, legden een voorwerp of verhaal in de koffer voor een bijzonder project dat in 2020 van start gaat: een voetbalcafé waarbij senioren en mensen met (beginnende) dementie bijeenkomen om aan de hand van voetbalplaatjes, verhalen en attributen van bekende voetballers en momenten uit de historie van SV Venray en VVV-Venlo met elkaar in gesprek te gaan. In dit bijzondere voetbalcafé werken VVV Foundation, SV Venray en zorginstellingen in Venray samen.

Dinsdagavond (vanavond) is op Peel en Maas TV een verslag van het Peel en Maas TV Sportgala Venray te zien. Aanvang: 19.00 uur (herhaling elk uur tot en met donderdagavond 23.00 uur).

Foto's Rikus ten Brücke. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant