Afbeelding
Foto: Persfoto

Verkooppunten fairtrade in Venray

Algemeen

Zoals tijdens iedere Fairtrade Week, gingen leden van de Venrayse Fairtradewerkgroep ook dit jaar weer op stap met een lid van het college van B en W. 

Deze keer werden twee verkooppunten door wethouder Erik van Daal gewaardeerd met het bijbehorende fairtradehandje. In beide gevallen sprak wethouder Van Daal zijn waardering uit voor de aandacht voor fairtrade en duurzaamheid, waarna hij het fairtradehandje samen met een medewerker op de deur plakte.

Tikkie Anders, cadeauwinkel en creatief atelier, op de Bleek schuin tegenover de Wereld- winkel, schenkt voor bezoekers en medewerkers fairtradekoffie en -thee. Op deze locatie werken mensen met mogelijkheden en beperkingen. Ook hun producten zijn te koop in deze winkel.

Een ander verkooppunt is de winkel van Zeeman in de Bleek. Een winkel die bekendstaat vanwege zijn kwaliteit en lage prijs. Daarnaast behoort Zeeman echter ook tot de categorie duurzame winkels. De keten hanteert van oudsher al de fairtradeprincipes van een eerlijke prijs voor arbeiders en het werken met duurzame basisproducten. Hun aandacht voor duurzame kleding wordt door de landelijke Fairwear foundation ook bijzonder gewaardeerd

Zoals bekend wordt in winkels en bij organisaties met een fairtradehandje op de deur meer dan normaal aandacht besteed aan duurzaamheid en fairtrade.

Afbeelding

Uit de krant