Afbeelding
Foto: eigen foto

Herdenking Venray War Cemetery

Algemeen Venray

De stichting Adoptiegraven CWGC Venray War Cemetery houdt op zaterdag 4 mei in het kader van de nationale Dodenherdenking een herdenking op de Engelse militaire begraafplaats aan de Hoenderstraat in Venray.

Het programma begint om 18.30 uur met de opening door het Murray’s Regiment Pipes & Drums. Vervolgens vindt het welkomstwoord plaats van de stichting gevolgd door een gedicht en een kort verhaal en twee minuten stilte om 18.43 uur. Daarna worden de kransen gelegd en om 18.50 uur is het slotwoord en dan sluit Murray’s Regiment Pipes & Drums af. “Op verzoek van verschillende adoptanten starten we dit jaar eerder met de herdenking. Dit geeft bezoekers de mogelijkheid om ook nog andere herdenkingen te bezoeken”, laat de stichting weten.

De stichting Adoptiegraven CWGC Venray War Cemetery nodigt iedereen van harte uit om aanwezig te zijn bij deze herdenking. Vanwege de beperkte parkeerruimte nabij de begraafplaats wordt geadviseerd te parkeren bij het VieCuri ziekenhuis aan de Merseloseweg.

Uit de krant