Trudy van Megen draagt per 1 januari 2025 het directeursstokje over aan Stefan Kuijpers.
Trudy van Megen draagt per 1 januari 2025 het directeursstokje over aan Stefan Kuijpers. Foto: Persfoto

Stefan Kuijpers nieuwe directeur Feed Design Lab

Algemeen Duurzaamheid Economie Financiën Landbouw Milieu en Duurzaamheid Oirlo Overig Regio Wanssum Werk en Economie Wonen en Leven Ysselsteyn

Feed Design Lab in Wanssum stelt met ingang van 1 januari 2025 Stefan Kuijpers aan als nieuwe directeur. Kuijpers volgt Trudy van Megen op, de directeur van het eerste uur die na tien jaar bouwen aan Feed Design Lab met prepensioen gaat. Haar opvolger is een ervaren directeur uit de diervoederwereld. 

Stefan Kuijpers was algemeen directeur bij Coöperatie Vitelia en heeft daarnaast jarenlang diverse bestuursfuncties bij onder meer Nevedi, Schothorst en Voederwaarde.nl bekleed. Han Swinkels, voorzitter bestuur Feed Design Lab, heeft het volste vertrouwen dat met de keuze voor Stefan Kuijpers een waardige opvolger is gevonden voor de huidige directeur, Trudy van Megen. “Stefan Kuijpers brengt ruim dertig jaar werkervaring mee, die in zijn nieuwe rol als directeur Feed Design Lab goed van pas komt. Tot het einde van 2024 blijft Trudy van Megen de verantwoordelijk directeur. Vanaf 1 oktober vindt de overdracht plaats.” 

Trudy van Megen: “Ik ben heel trots op Feed Design Lab. Samen met mijn team hebben we ons de afgelopen tien jaren ingezet om te bereiken waar we nu staan: een algemeen erkend en gerenommeerd innovatiecentrum met een uniek partnernetwerk! Met veel vertrouwen draag ik het stokje over aan Stefan Kuijpers om het komende decennium Feed Design Lab vorm te geven.” 

Feed Design Lab is hét praktijkonderzoek- en educatiecentrum voor innovatie en verduurzaming in de diervoersector. Binnen Feed Design Lab werken 110 partnerbedrijven en kennisinstellingen uit heel Europa in een uniek samenwerkingsverband aan vernieuwing binnen de diervoedersector. Daarnaast zijn er drie hoofdactiviteiten: het verhuren van de proeffabriek, het geven van trainingen en het ontwikkelen van projecten. Feed Design Lab is hierin uniek – nergens anders in Europa vinden onderzoek, training en proefvoerproductie allemaal plaats binnen hetzelfde instituut.

Uit de krant