Britt Jans-Beken in actie in Riola Sardo.
Britt Jans-Beken in actie in Riola Sardo. Foto: kdwmedia

Motorcrossers in actie op WK

Algemeen Overige sporten Sport

Waar de meeste regionale motorcrossers door de afgelasting van de motorcross in Lottum thuis zaten of nog probeerden om ergens wat trainingsronden te rijden, kwamen Britt Jans-Beken (Wanssum) en Amber Simons (Well) in actie tijdens het WK Dames in het Italiaanse Riola Sardo. 

In de eerste manche had Simons een redelijke start. Ze kwam bij de eerste doorkomst als negende door. Gedurende de manche moest zij enkele plaatsen prijsgeven en daardoor kwam zij uiteindelijk als twaalfde over de finish. Jans-Beken had het lastiger en kwam bij de eerste doorkomst als twintigste door. Snel werkte zij zich op naar de viertiende plaats om vervolgens terug te vallen naar de zestiende plaats. In de laatste ronde wist zij nog een plaats winst te boeken.

In de tweede manche was het Jans-Beken die de betere start had van de twee. Ze kwam na de eerste ronde als veertiende door en Simons als zestiende. Jans-Beken kwam na twee ronden als dertiende door en zou deze positie vervolgens de gehele manche vasthouden. Enkele ronden later lag Simons achter Jans-Beken op de veertiende plaats. Simons kwam even na halverwege de manche echter ten val en daardoor viel zij terug naar de negentiende plaats. In de eindstand van de tweede wedstrijd om het WK behaalde Jans-Beken de dertiende plaats en Simons de vijftiende stek.  Op 11/12 mei wordt de volgende wedstrijd van het WK dames verreden in het Spaanse Lugo.

Uit de krant