Afbeelding
Foto: eigen foto

African Magic Choir in De Peelstreek

Algemeen Ysselsteyn

Museum De Peelstreek in Ysselsteyn opent op zondag 14 april zijn deuren voor het nieuwe seizoen. Vanaf die datum is het museum iedere zaterdagmiddag geopend van 13.30 tot 16.00 uur. 

Museum De Peelstreek opent zijn deuren dit seizoen met een optreden van Ysselsteyns jongste koor: The African Magic Choir. Dit koor zal op die zondag om 14.00 uur een optreden verzorgen in De Peelstreek. Het museum is geopend vanaf 13.00 uur en sluit om 16.30 uur. Het koor staat onder de bezielende leiding van Fred Kanyike (foto).

Het koor is in 2023 ontstaan na een bruiloft waaraan ook Kanyike zijn medewerking verleende. Kanyike treedt ook als soloartiest op en is woonachtig in Ysselsteyn. Hij heeft veel koorervaring opgedaan in zijn thuisland Kenia. Zijn passie brengt hij graag over op het inmiddels twintig leden tellende koor. De leden van het koor komen uit de gemeente Venray en omstreken en repeteren in Ysselsteyn.

Het repertoire is heel divers maar veelal met een Afrikaans tintje veelal ook van het platteland. Dit laatste past goed bij museum De Peelstreek dat het leven op het platteland tot de jaren 1950 van de vorige eeuw ook onder de belangstelling wil brengen. Dit laatste was dan ook de reden het koor uit te nodigen. Meer informatie over het koor is verkrijgbaar via email: theafricanmagicchoir@gmail.com.

Tijdens de openingsdag is het museum gratis te bezoeken en de koffie staat klaar. De Peelstreek is ook buiten openingstijden op afspraak te bezoeken. Bel daarvoor met telefoonnummer 0629145828 of kijk op de website depeelstreek.nl.

Uit de krant