Afbeelding
Foto: Marie Cecile Thijs

Toneelgroep Maastricht in Schouwburg Venray

Algemeen Venray Cultuur en Uitgaan

Toneelgroep Maastricht brengt een toneelversie van het autobiografische boek Ik blijf bij je van Abbie Chalgoum naar het theater. Abbie speelt zelf de hoofdrol en neemt ons mee naar zijn aangrijpende verleden waarin hij zich van jongs af aan staande probeert te houden tussen twee culturen. Toneelgroep Maastricht staat op 17 april in Schouwburg Venray.

Ik blijf bij je is een verhaal over een alsmaar groter wordende dreiging. Abbie wordt gegrepen door een depressie die hem niet los wil laten. Hij is het toonbeeld van integratie en het leven lijkt hem toe te lachen. Maar dan, in 2013, beleeft hij de donkerste nacht van zijn leven. Hij onderneemt een zelfmoordpoging die hij ternauwernood overleeft. Want wat zijn buitenkant niet laat zien, zijn de destructieve demonen die hem van binnen verscheuren.

Abbie noemt het zelf meer een combinatie van monoloog, een ‘Ted Talk’ en een college met informatie en feiten over thema’s als depressie, kindermishandeling en racisme. Een persoonlijk verhaal met heftige gebeurtenissen en feiten, maar op een toegankelijke manier met voldoende ruimte voor de kijker om er zelf een beeld bij te vormen.

Ik blijf bij je is op woensdag 17 april 2024 om 20:15 uur te zien in Schouwburg Venray. Tickets voor deze voorstelling zijn te reserveren via schouwburgvenray.nl.

Uit de krant