Afbeelding
Foto: Pexels
Ingezonden mededeling

Tuinmetamorfose: vijf betaalbare ideeën om meer van het buitenleven te genieten.

Algemeen

Een tuin is absolute rijkdom. Lang niet iedereen beschikt over een eigen stuk grond aan zijn huis. Daarom is het zonde om deze te laten versloffen als rommelige plek met rondslingerend speelgoed of veredelde parkeerplaats. Daarnaast wordt het buitenleven steeds populairder: het is heerlijk om hele dagen buiten te klussen, afgewisseld met relaxen. Maak er dus een paradijsje van, dan vertoef je er vaker! Vijf betaalbare tips ter inspiratie. 

Eigen spa? Jazeker kan dat

Een opblaasbare spa is dé oplossing voor degenen die op een betaalbare manier elke avond, ook ‘s winters, in warm, bubbelend water willen zitten. Dat is nog eens verwennerij, na een lange werkdag. Tegen zeer schappelijke prijzen zijn ze tegenwoordig verkrijgbaar, ook omdat de vraag ernaar toeneemt. Je hoeft dus niet meer naar een duur hotel of wellness-resort: je stapt na het wegwerken van de avondafwas gewoon samen in je eigen spa. Telefoon op stil, tv uit, misschien een zacht muziekje aan - zo kom je pas echt tot rust. 

Loungehoek van pallets

Dit duurzame idee zie je overal. Op stadsstranden, hippe terrassen en creatieve broedplaatsen, dus waarom zou je het zelf niet doen? Op internet staan bouwtekeningen om van enkele pallets een loungehoek in elkaar te draaien en kussens met precies de juiste afmetingen vind je op woon- en outdoorplatform Heuts.nl. De echte creatieve klusser haalt de voormalige transporthulpmiddelen uit elkaar en maakt er niet alleen zitgelegenheid, maar ook tafels en kweekbakken van. 


Moestuin: laagdrempelig, besparend, rustgevend en lekkerder

Over kweekbakken gesproken. De voordelen van een eigen moestuin zijn bijna eindeloos. Het is een rustgevende hobby. De enige kosten maak je voor zaadjes en aarde, dus zijn te verwaarlozen. Je zelfgekweekte groente, fruit en kruiden smaken veel beter dan hetgeen je uit de supermarkt haalt, en je weet precies wat er (niet) in zit. En je bespaart bakken met boodschappengeld. Tuinier vrees? YouTubers met groene vingers helpen je op weg. 


Schaduw creëren met een simpel doek


De parasol is uit de mode, het schaduwdoek is in. Deze vind je op de al genoemde website en is verkrijgbaar in diverse vormen en maten. Met scheerlijnen span je het doek tussen schutting en gevel, en creëer je een strandtent-achtige sfeer. 

Overkapping van gebruikt hout

Nog zo’n luxedroom die je makkelijk uit laat komen, is een overkapping om bij elk weertype onder te zitten. Met een kom snert wordt dat natuurlijk supergezellig, rondom de vuurkorf. Zo’n overkapping maak je, eventueel met een beetje hulp, gewoon zelf, en van gebruikt hout zodat het niet in de papieren loopt. Zolang je het geheel niet boven de 2,5 à 3 meter laat uitkomen, is er geen buur of ambtenaar die protesteert. 

Uit de krant