Flogging Molly op de planken tijdens Jera on Air 2023.
Flogging Molly op de planken tijdens Jera on Air 2023. Foto: Johan Loonen

Gemeente Venray maakt extra dag Jera On Air mogelijk

Algemeen Cultuur en Uitgaan Jeugd en Jongeren Regio Werk en Economie Wonen en Leven Ysselsteyn

Ieder jaar in juni vindt in Ysselsteyn het driedaags punkrock-, metal- en hardcorefestival Jera On Air plaats. Vanwege het 30-jarig jubileum én het toenemend succes van het openluchtfestival, wil Jera hier voortaan een vierde dag aan toevoegen. Om dit mogelijk te maken paste het college van B&W de regels aan. 

Burgemeester Michiel Uitdehaag: ”Wij zijn heel trots op Jera On Air. Het evenement is niet meer weg te denken uit het Nederlandse festivallandschap en trekt bezoekers vanuit de hele wereld. Jaarlijks zijn er zo’n 800 vrijwilligers actief die het meerdaagse festival mogelijk maken. We zien dat Jera gedragen wordt door het hele dorp. Een mooi voorbeeld van gemeenschapszin. De groei die het festival heeft doorgemaakt de afgelopen 30 jaar in organisatie, bezoekersaantallen en line-up is bovendien indrukwekkend. We bieden Jera daarom graag de ruimte om te groeien.”

Om het driedaags evenement uit te breiden naar vier dagen, is de regeling ‘Geluid bij horeca, horeca gerelateerde festiviteiten en evenementen’ aangepast. Die regeling stond alleen festiviteiten van maximaal drie dagen toe.

Uit de krant