Afbeelding
Foto: Henk Lammen

Fietsvierdaagse Venray stopt

Algemeen

De organisatie van Fietsvierdaagse Venray trekt de stekker uit het evenement. Doodsteek voor de fietsvierdaagse is het wegvallen van De Witte Hoeve waar de fietsvierdaagse al jaren kind aan huis is.

Vorig jaar was er al twijfel over het doorgaan van de fietsvierdaagse omdat er te weinig bestuursleden waren. En ook waren er te weinig vrijwilligers en het aantal deelnemers liep terug. Desondanks werd er besloten om door te gaan tot de veertigste editie in 2025. Die jubileumeditie komt er dus niet.

Bestuurslid Gerda van Stelten geeft uitleg over de beslissing: “Het is niet meer te doen, alles was bijna klaar voor dit jaar. Een andere locatie is bijna hetzelfde als opnieuw opstarten met het evenement. En daar hebben we de mensen niet voor. Met veel pijn in ons hart hebben we als bestuur moeten besluiten om de stekker eruit te trekken.”

Historie
Fietsvierdaagse Venray is in 1985 ontstaan als tweede startplaats van de Fietsvierdaagse De Peel, de start was toen nog op de Grote Markt in Venray. De wens om zelfstandig verder te gaan werd steeds groter. Deze wens werd in 1997 onder de slogan Venray op eigen benen ingewilligd.

Stichting Fietsvierdaagse Venray stelde zich ten doel om jaarlijks een fietsvierdaagse te organiseren in de gemeente Venray en omgeving. “Het aantal vrijwilligers is van ruim honderd voor de coronapandemie gedaald naar veertig vrijwilligers en vanwege het dalende deelnemersaantal lijdt de organisatie ook al een paar jaar verlies. Al deze zagen hebben ons nu genoodzaakt te stoppen”, zegt Van Stelten.

De vrijwilligers zijn vrijdagavond 22 maart tijdens een spoedbijeenkomst geïnformeerd. “Het was geen leuke avond, maar het is soms ook nodig om moeilijke beslissingen te nemen.”

Uit de krant