Afbeelding
Foto: stock.adobe.com

Dorpsraden houden avond over verslaving

Algemeen Blitterswijck Castenray Geijsteren Heide Leunen Merselo Oirlo Oostrum Smakt Venray Veulen Vredepeel Wanssum Ysselsteyn

De dorpsraden van Wanssum en Geijsteren en Kerngroep Blitterswijck organiseren op woensdag 20 maart een informatieavond over alcohol, drugs, gamen, sociale media, vloggers en andere verslavingsgevoelige thema’s. Dat gebeurt in samenwerking met Synthese en het Vincent van Gogh Instituut. 

Het vizier wordt daarbij specifiek gericht op pubers die in de problemen kunnen komen vanwege een verslaving. De avond is evenwel niet bedoeld voor die doelgroep.

Al snel wordt thuis gezegd als zoiets ter sprake komt, ‘Die van ons doet dat niet, dat zal wel weer van die en die komen’. Maar wat kun je ermee doen, waar kun je naartoe als het toch  ’die van jullie’ blijkt te zijn? Daar wordt 20 maart in gemeenschapshuis De Zandhoek in Wanssum de focus op gezet. Er wordt informatie gedeeld over inzicht krijgen in preventiemethoden en hoe je erover in gespek kunt gaan met je kinderen of vrienden.

Ook aan de orde komen vragen als ‘Hoe werkt het puberbrein, wat is tegenwoordig gebruikelijk met uitgaan en hoe zorg je dan voor elkaar, wat kun je doen als je je zorgen maakt over iemand en wat doet welke drug met je hersenen, met je lichaam?’ De avond is bedoeld voor ouders, vrijwilligers bij verenigingen of clubs en verder voor iedereen die 18-plus is en hierin is geïnteresseerd.

De presentaties worden gegeven door Mark Berg (Synthese) en Frank Weys (VvG Instituut). Info en aanmelden via thema@dorpsraadwanssum.

Uit de krant