Francis van Broekhuizen en Gregor Bak komen naar Schouwburg Venray.
Francis van Broekhuizen en Gregor Bak komen naar Schouwburg Venray. Foto: René Wouters

Francis van Broekhuizen en Gregor Bak in Schouwburg Venray

Algemeen Centrum Cultuur en Uitgaan Venray Werk en Economie Wonen en Leven

Ken je het beroemde verhaal over de val van Tosca en de trampoline? Wist je dat de bochel van Rigoletto weleens zakt tot onder de billen van de zanger? In de voorstelling Schandalig mooie opera! gaat Francis van Broekhuizen dieper in op beroemde anekdotes en schandalen uit de operawereld. Ze neemt de bezoekers mee langs de geschiedenis van beroemde classics uit de lichtere muziekgenres. Alles vakkundig en vrolijk begeleid door Gregor Bak. 

Sinds 2005 is Francis van Broekhuizen freelance operazangeres. Ze studeerde in 2004 cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en The Dutch National Opera Academy. Gregor Bak studeerde muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit in Utrecht. Hij was een aantal jaren werkzaam als docent muziek op verschillende middelbare scholen en dirigeerde diverse koren. Nu is het tijd voor hun nieuwe theatervoorstelling. Wat gebeurt er allemaal achter de schermen? Zijn de verhalen over moeilijke operadiva’s waar? “Je hoeft helemaal niks te weten van opera, liever niet zelfs: want dan kan ik het allemaal vertellen”, zegt van Broekhuizen.

Francis van Broekhuizen en Gregor Bak staan donderdag 14 maart in Schouwburg Venray. Tickets voor deze voorstelling zijn vanaf 22,50 euro te reserveren via schouwburgvenray.nl.

Uit de krant