Afbeelding
Foto: Karlijn Gevers
video

Lasse en Iefke winnaars voorleeswedstrijd in Venray

Algemeen Leunen Onderwijs Oostrum

Iefke Walter van basisschool De Meulebeek uit Oostrum en Lasse Claassen van basisschool De Meent uit Leunen hebben dinsdag de voorleeswedstrijd in Venray gewonnen. Het betrof hier twee voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaars zullen binnenkort Venray vertegenwoordigen in de regionale finale. De ochtend bestond uit twee rondes, waar uiteraard ook twee kampioenen uit naar voren kwamen.


De kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Er werd door de jury gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend overleg tussen de juryleden, werd het verlossende woord door de juryvoorzitter gesproken.

De winnaars doen mee aan de regionale finale op 12 maart in het Gasthoês in Horst.

De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is een leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is aansprekend. De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken, beoogt hiermee het (voor)leesplezier te stimuleren. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant