‘Kieke of blieke’ vertaald in een kleurig stripachtig beeld.
‘Kieke of blieke’ vertaald in een kleurig stripachtig beeld. Foto: Persfoto

‘Kieke of blieke’ thema festival Schijt aan de Grens

Algemeen Cultuur en Uitgaan Economie Geschiedenis Overloon Regio Venray

‘Kieke of blieke’ is het thema van het cultureel festival Schijt aan de Grens 2024. Het gaat over kijken in de ruimste zin van het woord, kijken over de grenzen van Noord-Limburg en Oost-Brabant. Het thema met het bijbehorende beeld is gekozen uit bijdragen van vrijwilligers van het festival. De vijfde editie van Schijt aan de Grens vindt plaats op zaterdag 24 en zondag 25 augustus, op de vertrouwde locaties in Overloon en Venray.

Het thema werd tijdens de nieuwjaarsborrel van de stichting Schijt aan de Grens gepresenteerd, maar oplettende lezers van dit blad hadden ‘Kieke of blieke’ al voorbij zien komen. Het thema werd genoemd in een oproep aan kunstenaars uit de regio om deel te nemen aan een grote expositie als onderdeel van het festival.

Het thema werd door de vaste vormgever van het festival, Willy Voesten van Studio Spinazie, vertaald in een kleurig stripachtig beeld, waarin zowel grenzen als verbinding een plek hebben. De toiletrollen als verrekijker symboliseren de naam van het festival en het thema.

De diverse werkgroepen zijn inmiddels druk met de voorbereidingen voor het festival. Schijt aan de Grens kan nog wat handjes gebruiken. In de voorbereiding en tijdens het festival in augustus. Wil je deel uitmaken van de gezellige club vrijwilligers? Bijvoorbeeld als fotograaf/videofilmer, in de horeca, aan de kassa of bij het opbouwen en afbreken? Meld je aan via info@schijtaandegrens.nl.

Uit de krant