Projectontwikkelaar Venterra wil in Leunen 48 grondgebonden woningen realiseren.
Projectontwikkelaar Venterra wil in Leunen 48 grondgebonden woningen realiseren. Foto: CB5

Nieuwe woonwijk voor Leunen

Algemeen Leunen

Venterra wil in Leunen in de driehoek tussen de van Berlostraat, Brienshoekweg en de Pastoor Strijkersstraat een nieuwe woonwijk realiseren. Hierover zijn de direct omwonenden op 17 januari bijgepraat.

De projectontwikkelaar die meerdere projecten in de gemeente Venray in ontwikkeling heeft is voornemens aan de oostzijde van Leunen 48 grondgebonden woningen te realiseren. Het plan wordt middels ontsluitingen aan de van Berlostraat en de Pastoor Strijkersstraat ontsloten op de bestaande dorpskern. Er wordt, conform de doelgroepenverordening van de gemeente Venray, een gedifferentieerd woningbouwprogramma gerealiseerd, met zowel koop- als huurwoningen. De sociale huurwoningen worden gerealiseerd door Claassen Bouw & Vastgoed. Het programma bestaat uit woningen voor starters en doorstromers. Ook levensloopbestendige woningen maken onderdeel uit van het plan.

Het plan is zorgvuldig ingepast door een brede groene buffer inclusief waterberging tussen de bestaande bebouwing en de nieuwe wijk te realiseren. Tijdens de informatieavond is input bij de omwonenden opgehaald. Deze wordt waar mogelijk meegenomen in de verdere uitwerking van het plan. Dit met als doel om zoveel mogelijk draagvlak te creëren en procedures te voorkomen. ”De omwonenden die we spraken op de informatieavond zien de grote behoefte aan woningen Leunen en zijn ook niet verrast over een ontwikkeling op deze plek tegen de kern van het dorp”, zegt Sander van Lier, directeur van Venterra. “Dat wil echter niet zeggen dat zij louter enthousiast zijn met de ontwikkeling; aan ons en de gemeente om te luisteren naar aandachtspunten die we hebben gekregen. Met name omtrent de ontsluiting van deze nieuwe wijk leven zorgen.”

De komende maanden gaat Venterra verder met de planontwikkeling en het verkrijgen van de benodigde vergunningen. Dit zoveel als mogelijk in afstemming met de omgeving. “We hopen medio 2025 te starten met de verkoop van de woningen”, besluit Van Lier.

Uit de krant