Afbeelding
Foto: Rikus ten Brücke

300 deelnemers darttoernooi Asteria

Algemeen Overige sporten Sport

Tijdens het Asteria Nieuwjaars Darttoernooi 2024 van 5 tot en met 7 januari gaan per dag meer dan 300 darters de strijd met elkaar aan. Het dartstoernooi in Hotel Asteria in Venray is toe aan zijn tiende editie. De organisatie is in handen van SterkDarts, dat jaarlijks 25 dartsweekenden organiseert in Nederland en België.

Op vrijdagavond wordt traditioneel het weekend ingeluid met een heren- en dameskoppeltoernooi. Een dag later, op zaterdag 6 januari, wordt er gestreden om de wisseltrofeeën, prijzengeld en de eeuwige roem.

Titelverdedigers
Titelverdedigers Mario Vandenbogaerde (België) en Adriana van Wijgerden-Vermaat (Ierland) zijn dit jaar afwezig wegens andere verplichtingen. Maar de namen van Co Stompé en Jelle Klaasen prijken wel op de deelnemerslijst. Klaasen wist in december de halve finale te bereiken op Lakeside (WDF WK), waar hij in 2006 de trofee omhoog hield. In Hotel Asteria won Klaasen in 2018 het koppeltoernooi.

Stompé wist al eens de finale te halen in Venray, winnen deed de oud-prof nog niet, maar in het koppeltoernooi op de vrijdagavond staat The Matchstick nu als favoriet aan de oche. Stompé vormt namelijk een duo met de Belgische profdarter Kim Huybrechts. The Hurricane, zoals de bijnaam van Huybrechts klinkt, is de één-na-hoogste Belg op de wereldranglijst. Huybrechts, die het toernooi in Asteria in 2019 én 2020 won, komt alleen op de vrijdagavond in actie wegen deelname aan het Belgisch kampioenschap in hetzelfde weekend.

Andere grote namen op de deelnemerslijst zijn Jerry Hendriks uit Venlo, die wordt gezien als één van de beste darters uit Venlo. Ook Brian Raman (België) en Wesley Plaisier spelen mee voor de winst in Hotel Asteria, laatstgenoemde is één van de grote favorieten voor de titel.

Uit de krant