Afbeelding
Foto: Politie

Aanhoudingen voor drugshandel, ook minderjarigen opgepakt

Algemeen 112 Venray

De politie heeft donderdag meerdere aanhoudingen verricht die te maken hebben met drugshandel. Onder de verdachten zitten ook drie tieners in de leeftijd van 16 en 17 jaar.

Tijdens een surveillancedienst ontving de politie een melding van een verdachte situatie waarbij het vermoeden bestond dat het hier ging om de handel in drugs. Ter plaatse werden drie minderjarige jongeren in een auto aangetroffen in Venray. Bij de drie jongeren werden kleine hoeveelheden hard- en softdrugs gevonden.

Een van de jongeren probeerde nog te vluchten, maar na een korte sprint kon de jongen worden aangehouden. De drie verdachten, in de leeftijd van 16 en 17 jaar, zijn aangehouden en daarna gehoord op het politiebureau. Na overleg zijn de jongeren in vrijheid gesteld. De auto is in beslag genomen. Het drietal moet zich nog verantwoorden bij justitie.

Tweede actie
Later op de avond vond er een drugsactie plaats waarbij drie kopers van harddrugs werden aangehouden. Uiteindelijk is de politie er in geslaagd om de verkoper, een 52-jarige man uit Venray, aan te houden. Hij is opgepakt voor de handel in verdovende middelen.

Bij onderzoek in de woning van de verdachte werd een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Ook bezat de verdachte een grote som geld. Zowel de drugs als het geld is in beslag genomen. De man is ingesloten en het onderzoek is opgepakt door de recherche.

Uit de krant