Pruuf Mar uit Ysselsteyn, winnaar van het LVK 2023.
Pruuf Mar uit Ysselsteyn, winnaar van het LVK 2023. Foto: Rikus ten Brucke

Zeven halvefinalisten LVK uit gemeente Venray

Algemeen Carnaval Cultuur en Uitgaan Regio Venray Veulen Ysselsteyn

De Stichting LVK heeft zestig liedjes geselecteerd voor de halve finales van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoers (LVK) 2024. De nummers werden maandagavond live op L1 Radio bekendgemaakt.

Opvallend is de gemeente Venray met zeven liedjes in de halve finales zit (vijf uit Venray en één uit Ysselsteyn en Veulen).  Onder de zestig liedjes zijn inzendingen van acht oud-LVK-winnaars, onder wie ook Bjorn en Mieke uit Venray en Pruuf Mar uit Ysselsteyn.

De uit Venray afkomstige deelnemers Van Lieshout & Arts met Ik Wooj Nie Gaon en Koen & Ankie met Wat As ‘t Zeuj Störme zitten in de eerste halve finale, die op vrijdag 5 januari om 18.00 uur te zien is op L1 TV (herhaling op zaterdag 6 januari om 13.00 uur).

GoedZat uit Veulen met Póshaas en Bjorn & Mieke uit Venray met Noeëts Mèr Vergaete komen uit in de tweede halve finale, die op vrijdag 12 januari om 18:00 uur te zien is op L1 TV (herhaling op zaterdag 13 januari om 13.00 uur).

In de derde halve finale staan Maik & Kyra uit Venray met 11 Steeje toch, Nevvenén uit Venray met Nie te filme en Pruuf Mar uit Ysselsteyn met Nog nie te laat op de planken. De derde halve finale is op vrijdag 19 januari om 18.00 uur te zien op L1 TV (herhaling op zaterdag 20 januari om 13.00 uur).

Via de website stichtinglvk.nl is de kaartverkoop gestart voor de drie halve finales, die op donderdag 4 en vrijdag 5 januari 2024 worden opgenomen in gemeenschapshuis D’n Binger in Meijel. Alle halve finales worden uitgezonden op L1 TV, L1 Radio en via de website van L11 Alaaf. Aansluitend aan de drie halve finales en de herhalingen kan gestemd worden via sms. De grote finale van het 48ste LVK vindt vrijdag 26 januari 2024, in samenwerking met de Sjeng Kraft Kompenei en L1, plaats op buitengoed Vaeshartelt in Maastricht. 

Meer informatie via www.1limburg.nl/nieuws/2342906/dit-zijn-de-60-halvefinalisten-van-het-lvk-2024

Uit de krant