De prijswinnaars van het Sportgala in 2022.
De prijswinnaars van het Sportgala in 2022. Foto: Rikus ten Brücke

Nomineren voor Sportgala Venray

Algemeen Hockey Korfbal Overige sporten Sport Voetbal

In Schouwburg Venray vindt op maandag 18 december het Sportgala Venray plaats. Vanaf nu is het mogelijk om genomineerden voor te dragen voor de verschillende sportprijzen.

“Als organisatie hopen we dat de Venrayse sportwereld het sportgala nieuwe stijl tot een succes maakt door sporters te nomineren”, aldus voorzitter Brendan Rijsdijk van stichting Sportgala Venray. “De sporters die dit jaar op welke manier dan ook gepresteerd hebben, verdienen het om tijdens het gala in het zonnetje te worden gezet. Onze oproep aan sportverenigingen, bestuurders, begeleiders, coaches en trainers van sporters is dan ook om hen voor te dragen voor een van de sportprijzen.” 

Nominaties kunnen worden voorgedragen voor de volgende sportprijzen: sportman-, vrouw- en sportploeg van het jaar, het beste talent, trainer/coach, sporter met een beperking en vrijwilliger. Ook voor de breedtesport-, aanmoedings- en sportiviteitsprijzen kunnen kandidaten worden gemeld bij de organisatie van het gala. Nomineren kan via de website www.sportgalavenray.nl.

Het sportgala op maandag 18 december begint om 19.30 uur, rond de klok van tien uur dienen alle sportprijzen te zijn uitgereikt. Er worden maar liefst elf prijzen uitgereikt. Naast sportman-, vrouw- en sportploeg van het jaar zijn er ook onderscheidingen voor het beste talent, coach en sporter met beperking, vrijwilliger, breedtesport, aanmoedings- en sportiviteitsprijs.

Het thema van de avond is cultuur, door Cultura Venray wordt tijdens het gala een cultuurprijs uitgereikt. Tot en met 27 november kunnen er door het publiek nominaties worden voorgedragen. In zes categorieën (sportman, -vrouw en -ploeg, coach, sporter met een beperking en breedtesport) wijst de vakjury, waarin onder anderen de oud-winnaars Lesley Barents en Ron van der Hoff zitting hebben, drie nominaties aan. Vervolgens kan tot 10 december op de genomineerden worden gestemd. De uitslag van deze stemming en het oordeel van de vakjury bepalen uiteindelijk de winnaars.

Uit de krant