Afbeelding
Foto: Antoon Jeuken

Veel animo voor enquête kerk

Algemeen Leunen Religie

540 inwoners van Leunen namen de moeite de enquête in te vullen en in te leveren over een ander gebruik van het kerkgebouw en of het nuttig is een dorpsondersteuner aan te stellen.

De Dorpsraad Leunen die afgelopen maandag vergaderde, toonde zich verheugd over het hoge aantal reacties. Leunen heeft ongeveer 2.250 inwoners en telt 880 woonadressen. Dat wil niet direct zeggen dat 24 procent van de inwoners de enquëte in heeft gevuld. Een invulformulier kan meerdere personen vertegenwoordigen op hetzelfde woonadres. Adviesbureau Spectrum uit Arnhem, dat eerder 21 Venrayse kerkgebouwen van een paspoort voorzag (staat van het gebouw, de omgevings- en gebruikswaarde), analyseert de enquête.

De dorpswerkgroep die het proces begeleidt, krijgt deze maand de resultaten onder ogen. Tijdens een extra dorpsraadsvergadering worden de inwoners op de hoogte gebracht van de uitkomsten. “Het zijn zoveel reacties, daarom moeten we dit zo aanpakken”, aldus bestuurslid Ger Litjens. Wanneer dat gebeurt is nog onbekend.

Uit de krant