Afbeelding
Foto: eigen foto

Jubilarissenconcert fanfare St. Oda

Algemeen Merselo

Tijdens de jubilarissenconcert van de fanfare en drumband van Fanfare St. Oda Merselo op zondag 8 oktober kregen de jubilarissen een concert aangeboden. Tevens kon iedereen alvast genieten van een voorproefje op het eindejaarsconcert ‘Oh What a Night!’, dat op zaterdag 9 december in Schouwburg Venray plaatsvindt.

De drumband opende het concert met drie verrassende nieuwe nummers van bekende artiesten. De leden speelden daarbij ook op de onlangs aangeschafte concertmarimba, xylofoon en klokkenspel.

Daarna speelde de fanfare haar eerste concert onder leiding van de nieuwe dirigent Hans Thijssen. De luchtige en herkenbare nummers, met hier en daar een  optreden van een solist, werden enthousiast ontvangen.

Vervolgens was het tijd om de jubilarissen in het zonnetje te zetten. Voorzitter Frans huldigde als eerste de acht jubilarissen die tien (of inmiddels elf of twaalf) jaar lid zijn: Amber van Meijel, Steffi de Backer, Dion Nellen, Eline Janssen, Loes Cornelissen, Anne Janssen, Giel Poels en Ilko Janssen.

Daarna werden twee jubilarissen gehuldigd die al veertig jaar lid zijn. Marielle Rieter is een bescheiden en trouw lid, die ook achter de schermen veel werkzaamheden verricht, onder meer voor de website. Ook Frank Janssen treedt niet graag op de voorgrond, tenzij hij gevraagd wordt om een solopartij te spelen.

Uit de krant