Burgemeester Michiel Uitdehaag genoot samen met kinderen van De Bongerd van een ontbijtje
Burgemeester Michiel Uitdehaag genoot samen met kinderen van De Bongerd van een ontbijtje Foto: Persfoto

Burgemeestersontbijt met basisschool De Bongerd

Algemeen Jeugd en Jongeren Onderwijs Politiek Venray Werk en Economie Wonen en Leven Zorg en Welzijn

Van 9 tot en met 13 oktober schuiven 239 burgemeesters in heel Nederland samen met bakkers en basisscholen aan tafel om te leren en proeven van een gezond ontbijt. Op dinsdag 10 oktober genoot burgemeester Michiel Uitdehaag samen met de kinderen van groep 6-7 van basisschool De Bongerd van een lekker ontbijtje, verzorgd door Bakkerij Vedder. Een leerzame en gezellige ochtend, waarbij de burgemeester met kinderen gesproken heeft over het belang van ontbijten. 

“Het Burgemeestersontbijt is een mooie gelegenheid om ook aan onze jongste inwoners mee te geven hoe belangrijk een gezond ontbijt met volkorenbrood is voor een goede start van je dag. Trots ben ik op de lokale bakkers, die de inwoners van de gemeente Venray elke ochtend weer blij maken met vers brood voor een gezond ontbijt”, aldus burgemeester Michiel Uitdehaag.

Het Burgemeestersontbijt vindt een week lang plaats, in samenwerking met gemeenten, basisscholen en ambachtelijke bakkers. Het is een initiatief van de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt, dat in november plaatsvindt. Zo wordt een extra moment gecreëerd om het belang van een gezond ontbijt onder de aandacht te brengen.

De kinderen van groep 6-7 van basisschool De Bongerd hebben ontbeten met een ontbijtpakket dat voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zaten volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen en gezond beleg. Verder konden de burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit.

Uit de krant