Gezellige drukte bij de Venray Dementievriendelijk-stands op het Schouwburgplein.
Gezellige drukte bij de Venray Dementievriendelijk-stands op het Schouwburgplein. Foto: Persfoto

Minifestival Venray Dementievriendelijk in trek

Algemeen Regio Venray Werk en Economie Wonen en Leven Zorg en Welzijn

Afgelopen zaterdag organiseerde de Kerngroep Venray Dementievriendelijk weer haar jaarlijkse Minifestival. Het evenement, opgezet als informatiemarkt, vond plaats in het kader van de Week van de Dementie, die momenteel loopt.

Het doel van het festival was enerzijds het voorlichten van de inwoners van Venray over dementie, een ziekte die hard op weg is om doodsoorzaak nummer één te worden in Nederland.

Anderzijds was het ook bedoeld om gerichte informatie te verstrekken aan mensen met dementie en hun mantelzorgers over de uiteenlopende vormen van ondersteuning en hulp, die door zorg- en welzijnsinstellingen worden geboden. Er waren dan ook tal van organisaties en initiatieven uit deze sector aanwezig.

Het festival beoogde ook een gezellige en informele ontmoetingsplaats te zijn en had als motto ‘Samen aan Tafel’. Er was gratis koffie en thee verkrijgbaar en de bezoekers konden zich ook genieten van exotische lekkernijen. Kinderen konden zich laten schminken en diverse Venrayse koren zorgden voor de muzikale omlijsting van dit drukbezochte evenement.

Uit de krant