Costa del Maas
Costa del Maas Foto: eigen foto

Costa del Maas boordevol plannen

Algemeen Cultuur en Uitgaan Wanssum

Een groot terras met buitenbar en een betoverend uitzicht over de Maas. Een uitgebreide grote en kleine menukaart van een uitstekende keuken. Dat maakt van horecacentrum Costa del Maas aan de Kooy 15 in Wanssum niet alleen een unieke pleisterplaats voor fietsers. Ook de regio Noord-Limburg en vakantievierend Nederland weet inmiddels de unieke plek aan het water te vinden.

Maar het rolstoelvriendelijke Costa del Maas herbergt naast het buitengebeuren verder over een bargedeelte, een restaurant met 80 zitplaatsen, een zaal voor bruiloften, feesten, partijen en koffietafels en over een vergader/biljartzaal. Ook kan een boot gehuurd worden eventueel in combinatie met barbecue aan boord voor een gezellig familiedagje uit op het water. “Maar daarmee zijn we er nog niet”. verklapt eigenaar Vorstenbosch een klein half jaar na de officiële opening. “Ook in het naseizoen en in de winterperiode willen we een ontmoetingsplek voor de regio gaan worden. Uit peilingen is gebleken dat er grote behoefte bestaat aan levendigheid rondom de Maas. Die leegte gaan we proberen in te vullen.”

Zo staat er bijvoorbeeld op zondag 15 oktober een grote platenbeurs gepland; compleet met een show van oldtimers, jukeboxen en live muziek. “Verder hebben we vaste wekelijkse en maandelijkse activiteiten op het programma staan. Denk daarbij onder meer aan bingo-avonden op iedere donderdag, een pub-quiz, muziek- en spelavonden, wijnproeverijen etc.”

Tot slot is Costa del Maas voornemens om een keer per maand speciale laagdrempelige ontmoetingsavonden voor singles houden. Ontmoet in een ongedwongen sfeer gelijkgestemde 50/60-plus singles. “Deze avonden nodigen uit tot verrassende nieuwe ontmoetingen, veel plezier en mooie gesprekken. Je leert elkaar op een ongedwongen manier beter kennen. Waag een dansje op de dansvloer, of zet een gesprek aan de bar voort of in een van de andere ruimtes. Let op: deze avond kan je singleleven voorgoed veranderen.”

Costa del Maas is geopend van donderdag tot en met zondag van 12.00 uur tot middernacht. Voor reserveringen of offerte kan men bellen naar 0478-562234.

Aanmelden kan ook via www.costadelmaas.nl.

Uit de krant