Videostill uit Blue Stone 2016
Videostill uit Blue Stone 2016 Foto: Mariko Kuwahara

between a rock and a hard place

zondag 28 november 13:00 - 16:00

Ze belt niet aan, klopt niet op het raam en appt niet “komt het gelegen? :)” Ze dringt onaangekondigd door de kleinste kieren en gaten naar binnen en zal gebruik maken van ieder openstaand raam of ventilatierooster. We proberen haar buiten de deur te houden, maar tevergeefs: de natuur is vaker thuis dan dat wij dat zijn. Spinnen wandelen over de verre hoek van het plafond, wantsen kruipen onder de deur door, gisten borrelen in de flessen in de kelder en schimmels feesten op het fruit. Zout kristalliseert in het keukenkastje terwijl je slaapt, de suikerklontjes eroderen zachtjes mee. Het zijn voorhoedes van de oneindige stroom van vergankelijkheid en groei waar wij een leven lang in rondwaden. En hoewel schimmel en roest, verval en groei de suggestie geven van constante verandering, gebeurt er feitelijk nauwelijks iets. Dat dingen bewegen betekent niet automatisch dat er een richting is, laat staan een voor- of achteruit. 

Een tentoonstelling over beweging en stilstand met werken van Charlotte Koenen, Nobuo Shimose, Mariko Kuwahara en Thomas Hütten.

Locatie