Afbeelding

NLDoet in de Blakt

vrijdag 9 maart 2018 10:00

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart vindt de grootste vrijwilligersactie van Nederland plaats; NLDoet. Hiermee wordt iedereen gestimuleerd om een (dag)deel de handen uit de mouwen te steken. Stichting IKL houdt in Venray samen met lokale groepen en partners twee NLDoet-acties, waarbij actief werken in het landschap voorop staat.

Op zaterdag 10 maart krijgen de fruitbomen in de Blakt een snoeibeurt en worden er ook andere onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Er wordt stamlot verwijderd en kapotte boompalen en boombeschermers worden vervangen, zodat de fruitbomen weer de mogelijkheid krijgen zich verder te ontwikkelen. IKL verzorgt de begeleiding en het benodigde gereedschap voor het klaren van deze klus. Iedere liefhebber is welkom! De activiteit begint om 9.30 uur en rond 14.00 uur wordt de dag afgesloten.

Liever werken in het bos? Op zaterdag 10 maart kan aan de slag worden gegaan met het vellen van Amerikaanse eikenbomen. Het vrijgekomen hout mogen de deelnemers van deze activiteit mee naar huis nemen. Er wordt uitsluitend gewerkt met handgereedschap. De activiteit begint om 10.00 uur. Voor een lunch is gezorgd.

Aanmelden voor deze activiteiten is verplicht en kan via www.buitenkrachtlimburg.nl.