Afbeelding
Foto: Persfoto

Grote Clubactie: zestien verenigingen op pad

Venray Venray

De Grote Clubactie barst los op zaterdag 23 september. De actie is nog altijd zeer populair onder het Nederlandse verenigingsleven. Voor het vierde jaar op rij doen er steeds meer clubs mee. Waarom? Om extra inkomsten op te halen voor de club. En wat blijkt: ook om gewoon weer samen de schouders eronder te zetten. In de gemeente Venray doen dit jaar zestien verenigingen mee aan de actie.

Van voetbal tot scouting, van gymnastiek tot atletiek en van fanfare tot badmintonvereniging. Voor drie euro per lot steunen mensen een club bij hen in de buurt. Maar liefst 80% hiervan is direct voor de clubkas. Met de opbrengsten worden mooie clubdoelen gerealiseerd zoals het organiseren van een jeugdkamp, het aanschaffen van nieuwe trainingsmaterialen of het vieren van een jubileum. Denk je aan de Grote Clubactie, dan denk je aan de charme van trotse jeugdleden die in hun clubtenue langs de deuren gaan. En ja, die verkopertjes bellen straks weer aan. Ook aan de digitale deur, want met één klik op de tablet of smartphone bereiken ze tegenwoordig ook ooms en tantes door het hele land. De Grote Clubactie kent het hoogste uitkeringspercentage van alle loterijen in Nederland. Daarnaast steun je met het kopen van loten niet alleen de vereniging, maar maak je zelf ook nog kans op mooie prijzen. De hoofdprijs is een geldbedrag van 100.000 euro. De trekking vindt plaats op 28 november.

In de gemeente Venray doen mee CV De Keieschieters (Geijsteren), St. Antonius-Abt. Gilde (Blitterswijck), Badmintonclub Venray, Jumpers’76, Ruitersportcentrum Cadans, Tafeltennisvereniging Red Stars, Tennisclub Venray, Judovereniging Venray, SV Venray FC Coronaas en zwemvereniging Spio (allen Venray), Bowlingvereniging Venray (Oostrum), Taekwon-Do Vereniging Chang-Hun (Wanssum), SVOC’01 (Oirlo/Castenray), Sportvereniging Oostrum (Oostrum) en korfbalvereniging Oranje Wit (Leunen-Veulen-Heide).

Uit de krant