Jorianne Janssen (rechtsvoor) verzorgde vrijdagochtend de warming-up en de 10@10 challenge.
Jorianne Janssen (rechtsvoor) verzorgde vrijdagochtend de warming-up en de 10@10 challenge. Foto: Antoon Jeuken
Video

Nationale Sportweek officieel begonnen

Sport Overige sporten Sport Venray Peel en Maas TV Video

De officiële aftrap van de Nationale Sportweek was vrijdagochtend op het Schouwburgplein in Venray. Met de 10@10 challenge werd er al vroeg fanatiek bewogen door onder meer zo’n 400 basisschoolkinderen, atleet Maureen Ellsworth, TikTok-ster gymmeester Daan en wethouders Erik van Daal en Martin Leenders.

Tot en met 24 september staat de gemeente Venray in het teken van ‘Sport geeft je een boost. Ontdek en doe mee!’ De hele week door worden er in de hele gemeente diverse sport- en beweegactiviteiten georganiseerd.

Sporten en bewegen kent vele facetten. Daarom is het programma tijdens de Nationale Sportweek zo divers mogelijk. Van wandelen en hardlopen tot fietsen – alles komt aan bod. En dat zo inclusief mogelijk: voor jong en oud, met of zonder beperking. Op zaterdag 23 september gaan ATV Venray en de Atletiekunie op zoek naar de snelste man en vrouw van Venray tijdens de Urban Athletic Series op het Schouwburgplein. Komen kijken of meedoen? Iedereen is welkom. Klik hier voor het volledige programma.

Om het diverse aanbod van sport- en beweegactiviteiten in Venray te coördineren en toegankelijk te maken voor alle inwoners, heeft de gemeente het Meedoen Platform gelanceerd. Dit online platform, hier te zien, biedt specifiek voor de Nationale Sportweek een overzicht van gratis kennismakingsactiviteiten bij sport- en beweegaanbieders voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Dit initiatief wil niet alleen inwoners enthousiasmeren en inspireren om actief te worden, maar biedt tevens sport- en beweegaanbieders een platform om hun aanbod breder te promoten.

Uit de krant