Afbeelding
Foto: Antoon Jeuken

Leerlingen leren stijldansen

Venray | De groepen 5 van Petrus' Bandenschool, Kruudwis, Conixhof en De Klimboom gingen afgelopen vrijdag de strijd aan tijdens het stijldanskampioenschap bij Janssen, Dansen & Sporten.


Een aantal jaar geleden werd dit ook al georganiseerd. "We willen de kinderen samen laten dansen, want ze dansen tegenwoordig veel alleen. We willen laten zien dat samen dansen ook heel leuk kan zijn", vertelt organisator Jorianne Janssen. Drie weken lang kregen de kinderen iedere week een uurtje les om het stijldansen te oefenen met elkaar.


De competitie werd beoordeeld door dansdocent Roos Manders en Martin Leenders. Na vele pasjes op de bekende chachacha- en foxtrothits werden Daan en Noa van De Klimboom uitgeroepen tot kampioen.


Spannend

Volgens Jorianne Janssen is het belangrijk dat de kinderen elkaar vast durven te houden. "We leven in een maatschappij waarin het aanraken van elkaar soms spannend kan zijn. Maar we willen meegeven aan de kinderen dat ze elkaar vast mogen pakken en dat het niet vies is. Zo willen we laten zien dat het heel leuk kan zijn om samen te dansen."  


Foto: Antoon Jeuken.