Afbeelding
Foto: Persfoto

Judoka's Verhagen laten zich gelden

Venray | Sportinstituut Verhagen in Venray heeft drukke, maar succesvolle weken achter de rug in het A-judo van aangepast judo. Eerst werd Ifeanyi Oguejiofor voor de vijfde keer Frans kampioen. Hij moest zich meten met de zestien sterkste Fransen en tijdens het toernooi zes partijen winnen om zichzelf kampioen te mogen noemen. Ifeanyi heeft een Franse nationaliteit, maar woont al zijn hele leven in Venray. De Fransen zijn verbaast dat iemand met een verstandelijke beperking zo goed kan judoën.


Een week later stond een aantal andere judok's in Beverwijk op een groot internationaal A- judokampioenschap. Daar werd Femke Hendriks kampioen in haar klasse. Ook Rik Sijmons werd kampioen in zijn klasse. Jasper Holtackers werd daar tweede in de klasse plus 100 kg. Normaal draait hij mee in de klasse tot 100 kg.


Afgelopen zaterdag stonden de judoka's in Oberhausen weer op de tatami. Ifeanyi Oguejiofor eindigde tijdens dat toernooi op de hoogste trede bij de klasse -90, Jaspers Holtackers werd kampioen in d klasse -100 kg, Marco van Kaathoven werd tot kampioen gekroond in de klasse plus 100 kg en Femke Hendriks werd derde in de damesklasse tot 57 kg. Jurgen van der Heijden is geblesseerd en kon dus bij deze wedstrijden niet deelnemen.


Zaterdag vertrekt Sportinstituut Verhagen met 23 deelnemers voor een studiereis naar Tokyo.

Afbeelding