Afbeelding
Foto: Persfoto

Petrus' Banden wint schoolschaken

Venray | Op 16 april vond het schoolschaakkampioenschap van Venray plaats. Vier scholen, Talententuin (De  Keg), De Hommel, Coninxhof en Petrus' Banden, gingen in teams van vijf kinderen de sportieve strijd met elkaar aan. Bijna zeventig kinderen, verdeeld over twee groepen (8e klassers en 6/7e klassers), waren van de partij in het clubgebouw van de Venrayse scouting.


Het kampioenschap was een initiatief van de schaakleraren die al dit gehele schooljaar schaaklessen verzorgen in de genoemde basisscholen met assistentie van de plaatselijke schaakclub Schaakmaat. Aan het eind was het de Petrus' Bandenschool die in beide groepen met de grootste beker terugkeerde naar de klas. Na afloop was er voor iedereen nog een aandenken en brak er buiten zowaar een klein zonnetje door. Volgend jaar staat er weer een nieuw toernooi op de rol, de organisatie hoopt dan nieuwe scholen te mogen begroeten.


Einduitslag A-groep: 1. Petrus' Banden (1a) 2. Coninxhof 3. Talententuin (de Keg) 4/5. De Hommel, Petrus' Banden (2a).


B-groep: 1. Petrus' Banden (2b) 2. Petrus' Banden (1b) 3. De Hommel (1b) 4. Coninxhof 5. De Hommel (2b) 6. Talententuin (De Keg).

Afbeelding