SVOC'01 op weg naar lijfsbehoud

Oirlo | In de hoofdklasse van de veldcompetitie wonnen de korfbalsters van SVOC'01/ United nipt van KVC uit Hoogeloon. Na het 9-7 verlies in het uitduel, was het dit keer de beurt aan de thuisploeg om de handen na afloop juichend in de lucht te steken: 7-6 (3-3). Door deze zege zette SVOC'01/United een grote stap richting lijfsbehoud in de hoofdklasse, waarin het volgend seizoen (na het pakken van de titel in de zaal) ook in de binnencompetitie uitkomt.

SVOC'01/ United begon sterk aan de wedstrijd aan de wedstrijd. Na een kleine tien minuten spelen toonde het scorebord een stand van 3-0 in het voordeel van de thuisploeg. Na een time-out aan Hoogeloonse zijde kwamen de gasten beter in de wedstrijd en brachten ze de stand met drie scores op rij weer in evenwicht: 3-3. Daarna werd de wedstrijd een fysieke pot. Er werd aan beide kanten hard gevochten voor de punten. Tot de rust werd er door beide ploegen echter niet meer gescoord.

Ook in de rust kreeg SVOC'01 / United te horen rustig te blijven en zijn eigen spelletje te blijven korfballen. Het fysieke spel van beide kanten bleef echter ook in het tweede helft van de wedstrijd, net als de spanning. KVC maakte de 3-4, maar daarna liep de thuisploeg uit naar 6-4. Er brak een bloedstollende slotfase aan, waarin beide teams vol knokten voor iedere bal en beide nog een keer scoorden, maar SVOC'01/ United standhield en de overwinning uit het vuur wist te slepen: 7-6. Op zondag 12 mei om 12.00 uur vervolgt SVOC'01/ United de competitie in Bladel tegen hekkensluiter Bladella 1.

Doelpunten: Lin Voermans (3), Elien Nabben, Feline de Bruijn, Fleur Vissers en Kiki de Mulder.