Afbeelding
Foto: Persfoto

Christoffel scoort op NK damesturnen

Venray |  De bondskampioenschappen damesturnen vonden afgelopen weekend plaats in Den Haag. Jikke Peters, Mira Nabben en Chayenne Bos van het Venrayse St. Christoffel wisten zich hiervoor te plaatsen.


Jikke Peters kwam zaterdag in actie in de meerkampfinale junioren divisie 3 in Den Haag. Met een goede ranking ging zij de finale in die ze foutloos turnde en waarin ze haar zenuwen goed in het gareel wist te houden. In de meerkampfinale behaalde ze de negende plaats, met het zilver op de balk. Over het gehele seizoen gezien behaalde ze de top 5 van Nederland. Zij mag op 23 juni in actie komen in Rotterdam.


Op zondag 22 april kwam Mira Nabben in actie bij de senioren divisie 3 op sprong. Mira turnde twee hoge sprongen op dit toestel. Deze sprongen werden beide gewaardeerd door de jury met een uitvoeringsscore van meer dan negen punten. Dit zorgde ervoor dat zij het zilver mee naar Venray mocht nemen. Door deze prestatie mag ook zij op 23 juni turnen in Rotterdam.


Vervolgens kwam Chayenne Bos op hetzelfde niveau in actie op de brug. Het  was van tevoren al een knappe prestatie dat ze deze finaleplek wust te veroveren. Het niveau lag hoog en de oefening verliep net niet naar wens, waardoor ze 0,5 punten in haar moeilijkheidsscore misliep en een medaille winnen geen optie meer bleek. Uiteindelijk mag ze trots zijn met haar zesde plaats op het toestel brug.


Tot slot kwam Jikke nogmaals in actie, nu op haar sterkste toestel; de balk. Ze was als laatste aan de beurt en met een score van 11.767 won zij een zilveren medaille. Hiermee mag ze, naast haar meerkampfinale in Ahoy, ook nog op het toestel balk in actie komen in Rotterdam.