Afbeelding
Foto: Persfoto

Charpieter op podium bij BOZM

Venray | Het trio Charpieter uit de regio Venlo speelt op zondagmiddag 28 april bij Bands Op Zondag Middag (BOZM) in Den Hoender, St. Ursulastraat 2 in Venray. Aanvang: 15.00 uur. De entree is gratis.       


De drie heren zingen graag en vaak meerstemmig; het instrumentarium bestaat uit gitaar, ukelele, strijkpsalter, accordeon, mondharmonica, Ierse whistles,(Europese)doedelzak, en ritme-instrumenten. Bij een concert van Charpieter kunnen de aanwezigen genieten van meeslepende luisterliedjes van eigen hand (in het Nederlands en het Limburgs dialect) alsook bewerkingen van liedjes uit Duitsland en Ierland.


Alle drie de muzikanten hebben een respectabele staat van dienst: zanger Har Crommentuijn was gitarist bij Parelmoer, een groep die 35 jaar op podia en pleinen en in straten in binnen- en buitenland excelleerde. Charles van Dommelen (mondharmonica, ukelele, doedelzak, zang) verwierf faam bij Mallemoer, vooral in Noord-Limburg bekend als volksmuziekgroep. Pieter Simons was als zanger en accordeonist ook actief bij muziekgroep Parelmoer.