Het Meerdaags Wandelevenement  Venray wordt gehouden van 31 mei t/m 2 juni.
Het Meerdaags Wandelevenement Venray wordt gehouden van 31 mei t/m 2 juni. Foto: Eigen foto

Wandelevenement bestaat vijf jaar

Venray | Het weekend van 31 mei tot en met 2 juni staat Venray in het teken van het Meerdaags Wandelevenement Venray (MWV). Dit jaar kunnen deelnemers en supporters langs de kant een extra sfeervolle editie verwachten: het wandelfeest viert dit jaar namelijk haar eerste lustrum. Voor de vijfde keer worden in Venray en zijn kerkdorpen de mooiste wandelroutes uitgezet. 


Iedereen is welkom om te wandelen in Venray, beginnende, getrainde of zeer gevorderde wandelaars zijn allemaal welkom. Het Meerdaags Wandelevenement onderscheidt zich door de flexibele insteek en de gezellige sfeer op én langs de route. Elke dag kunnen wandelaars een andere afstand lopen en ze mogen zelf bepalen of ze één, twee of drie dagen wandelen. Dit grote aanbod van routes en mogelijkheden maakt het evenement dé training voor bijvoorbeeld de Nijmeegse Vierdaagse of een Kennedymars. Uiteraard is het MWV er voor iedereen die van wandelen houdt. Met afstanden variërend van tien tot en met vijftig kilometer bieden ze voor iedereen de perfecte route. Op zondag wordt zelfs een route van vijf kilometer uitgezet; perfect voor het hele
gezin.


Nieuw in 2024

De organisatie pakt dit jaar uit. Er zijn een aantal veranderingen, maar ook een aantal vertrouwde elementen blijven in het spel. Er is nog meer sfeer op de route. Het inschrijfgeld blijft gelijk aan vorig jaar, het is 6,50 euro per dag bij voorinschrijving en 9 euro per dag bij dag inschrijving. Ook kan dit jaar de consumptie, die bij het inschrijfgeld zit, voorafgaand aan het wandelen ingeleverd worden. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen op zondag gratis deelnemen aan de 5 km afstand. De laatste meters van elke wandeldag worden in een vorm van een vijf gelopen om vervolgens via 'Via Hensenius' over de finish te komen.

 

Stap voor stap: een gezellig uitje voor oud én jong

Bereid je voor op een onvergetelijk weekend vol plezier!

Het Meerdaags Wandelevenement Venray staat op het punt om zijn eerste lustrum te vieren van 31 mei tot 2 juni en heeft iets bijzonders in petto voor de jonge wandelaars. Om de jeugd aan te moedigen om de wandelsport te ontdekken, is deelname aan de 5 km op zondag 2 juni helemaal gratis voor kinderen tot en met 12 jaar.

Maar dat is nog niet alles. Deze 5 km is niet alleen een goede manier voor kinderen om kennis te maken met de wandelsport; het dient ook als perfecte training voor de aankomende Avondvierdaagse Venray, die een week later van start gaat. Het is een kans voor de kleintjes om hun benen te strekken, nieuwe vrienden te maken en een gezonde dosis avontuur te beleven. Natuurlijk is er voor degenen die liever wat meer kilometers maken ook genoeg keuze. Met dagelijks zes verschillende afstanden variërend van 10 tot maar liefst 50 km, is er voor elk wat wils.


"Dus pak je wandelschoenen en bereid je voor op een onvergetelijk weekend vol plezier. Of je nu groot of klein bent, er is altijd ruimte om samen grote stappen te zetten op het Meerdaags Wandelevenement Venray!", meldt de organisatie.


Dweilorkest De Kwakberg komt naar Venray

Tijdens de viering van het eerste lustrum van het Meerdaags Wandelevenement Venray kun je rekenen op flink wat gezelligheid op de route én bij het start- en finish-terrein. Zo komen er verschillende lokale muziekgezelschappen die het wandelfeest compleet maken met hun optredens.


Eén van de hoogtepunten is de komst van dweilorkest De Kwarkbergband, op zondag 2 juni. Wandelaars die mee hebben gedaan met de 4Daagse van Nijmegen of de Vierdaagse van Marbella zullen hoogstwaarschijnlijk al bekend zijn met deze feestelijke band. De Kwakbergband komt uit Nijmegen en bestaat uit 24 enthousiaste muzikanten. Met hun veelzijdige repertoire wordt het gegarandeerd een feestje.


Gezocht EHBO’ers

Voor de organisatie van het eerste lustrum is de organisatie nog op zoek naar enthousiaste EHBO'ers voor het verlenen van eerste hulp aan de wandelaars tijdens het evenement.

Ze zoeken EHBO'ers met een geldig diploma voor 31 mei, 1 en/of 2 juni 2024, van 07.00 tot 18.00 uur. Een aantekening wandelletsels is een pluspunt. BHV'ers zonder EHBO-diploma zijn ook welkom; deze worden gekoppeld aan een ervaren EHBO'er.

Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar info@wandelevenementvenray.nl.


Inschrijven: 

Geïnteresseerden die nog niet ingeschreven zijn kunnen dit nog doen via de site www.wandelevenementvenray.nl/inschrijven/.  De voorinschrijving sluit op 29 mei.