Nominatie voor 'Keigezond Limburg'

Venray | Het initiatief Keigezond Limburg is door Coöperatie VGZ genomineerd voor de Samen Voorop Award verkiezing 2023. Het initiatief van onder andere jeugdgezondheidszorg, zorgverleners, gemeenten en zorgverzekeraars maakt kans op een prijs van  10.000 euro in de categorie ‘Samen voorop in gezondheid'.


Van 30 mei tot en met 15 juni kan het Nederlandse publiek online stemmen op initiatieven in drie categorieën: zinnige zorg, gezondheid en duurzaamheid. De uitreiking vindt plaats dinsdag 20 juni op het hoofdkantoor van Coöperatie VGZ in Arnhem. Een ongezonde leefstijl bij kinderen is een thema dat al jaren speelt. Uit recente cijfers blijkt dat zo'n 13 procent van alle kinderen in Nederland overgewicht heeft. Vaak staan onderliggende problemen een gezonde leefstijl in de weg. Bij Keigezond Limburg wordt gekeken naar de persoon én de omgeving. Er wordt gewerkt vanuit het gedachtegoed van Positieve Gezondheid. Hierbij staan eigen regie en wat iemand wél kan centraal. De aanpak van Keigezond Limburg is bijzonder omdat een groot aantal uiteenlopende partijen samenwerkt om ouders en kinderen de best mogelijke ondersteuning te bieden, terwijl het gezin wél één aanspreekpunt heeft. Op deze manier krijgen kinderen en hun ouders op een overzichtelijke manier zorg op maat aangeboden, die bovendien gebaseerd is op expertises uit een groot aantal verschillende disciplines.
Jeugdgezondheidszorg, zorgverleners, gemeenten en zorgverzekeraars bundelen hun kennis en kunde in dit project om een gezonde levensstijl voor ieder gezin een stapje dichterbij te brengen. Kijk voor meer informatie op www.keigezondlimburg.nl. De Samen Voorop Awards is een prijs van Coöperatie VGZ. Door innovatieve projecten zoals Keigezond Limburg in het zonnetje te zetten, hoopt ze een duurzame zorg en een gezonder leven voor iedereen een stapje dichterbij te brengen. Stemmen kan via www.VGZ.nl/stem_keigezond.