Afbeelding
Foto: Persfoto

Opening zandwatertafel en samenspeeldag

Overloon |  In speeltuin Gewoon Buiten in Overloon wordt op zaterdag 17 juni de zandwatertafel geopend.

Die dag wordt tevens een zogeheten Samenspeeldag in de speeltuin georganiseerd. 'Wij hebben van NSGK (het gehandicapte kind) een subsidie toegekend gekregen van 6850 euro om Samenspeeldagen te gaan organiseren en een lokale Speeltuinbende op te richten', meldt voorzitter Renuka de Kunder. 'De Speeltuinbende is een actieve club van stoere kinderen met en zonder beperking, iedereen is welkom. Wij zetten ons lokaal in voor een omgeving in dit geval in de speeltuin waar ieder kind onbezorgd buiten kan samen spelen met kinderen uit de buurt. Onze rol is het verbinden, ondersteunen en inspireren van kinderen en hun ouders om dit voor elkaar te krijgen'. 

Op zaterdag 17 juni om 12.00 uur is de aftrap. 'Kom je dan ook kijken of je bendelid wil worden of weet je dit nu al, meld je dan aan via www.speeltuingewoonbuitenoverloon.nl of stuur een bericht naar info@speeltuingewoonbuitenoverloon.nl .Op 17 juni is er gelegenheid om mee te doen aan een speurtocht en kun je meedoen aan allerlei oud-Hollandse spelletjes'. De stcihting is ook op zoek naar vrijwilligers. Daarnaast wordt op zaterdag 15 juli het vijfjarig bestaan van de speeltuin gevierd. 

'Heb jij ook wensen voor de speeltuin, deel jouw wens met ons en verzamel lege flessen en lever deze in bij de PLUS in Vierlingsbeek, dit kan nog tot eind juni. Van de opbrengst kunnen wij de speeltuin nog verder uitbreiden en/of de speeltuin onderhouden', zo besluit De Kunder.