Afbeelding
Foto: Persfoto

Galastoet en -bal Raayland College

Venray | Inmiddels zitten de examens er voor de meeste leerlingen op en is het afwachten tot 14 juni. Dan horen ze of ze zijn geslaagd. Het  gala voor de examenkandidaten van het Raayland vindt morgen (vrijdag 2 juni) plaats bij Schouwburg Venray.


Het gala is voor leerlingen dé feestelijke afsluiting van hun middelbareschooltijd en een goede reden om flink uit te pakken. Opgedoft en strak in het pak vertrekken de leerlingen richting het centrum. Familie, vrienden, docenten en andere geïnteresseerden onthalen hen vervolgens op het Gouden Leeuwplein, waarna ze samen naar het Venrayse theater aan het Schouwburgplein gaan voor het galafeest.

Traditiegetrouw vindt er dit jaar ook weer een galastoet plaats. Leerlingen mogen aan deze stoet deelnemen met grappige, bijzondere en/of mooie voertuigen. Tussen 18.00 uur en 19.00 uur stellen zij zich op en vanaf 19.00 uur trekt de stoet via de Langstraat naar het dorp richting de Henseniusstraat. Bij de Henseniusstraat gaat de stoet linksaf richting het Gouden Leeuwplein. Daar heten schoolleiding en docenten alle leerlingen welkom. Aansluitend gaan de leerlingen genieten van het feest in de Venrayse schouwburg.