Nieuw dorpsforum staat in de steigers

YSSELSTEYN | De inwoners van Ysselsteyn brachten op 15 maart van dit jaar in totaal 1.647 nominaties uit voor het Dorpsforum Ysselsteyn op 518 mogelijke kandidaten. 27 Ysselsteyners meldden zichzelf aan om lid te willen worden van het dorpsforum. De bedoeling is dat het dorpsforum gaat bestaan uit 64 leden, inclusief de leden van de dorpsraad.


Door Henk Baltussen


De verkiezing van het dorpsforum vond in maart tegelijkertijd plaats met de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen.

Tot 2015 had Ysselsteyn een dorpsraad met werkgroepen, net zoals in de andere dorpen. In dat jaar werd besloten tot de oprichting van een dorpsforum met maximaal zestig inwoners die jaarlijks een paar keer bijeenkomen. Dorpse thema's en ontwikkelingen komen dan aan de orde. Het forum is het algemeen bestuur van de dorpsraad waarvan het dagelijks bestuur het beleid van het forum uitvoert. Een presidium van drie personen, die tevens lid zijn van het dorpsforum, leidt het forum. Het nieuwe dorpsforum wordt voor vier jaar benoemd.

Na de verkiezingen van 15 maart is een commissie van zes personen (met voornamelijk dorpsraad- en presidiumleden) aan de slag gegaan met het tellen en beoordelen van de nominaties. De 64 namen zijn inmiddels bekend. Enkelen overwegen nog hun deelname, zo laat de kiescommissie weten. Die avond worden met het huidige dorpsforum nog een aantal zaken  afgewikkeld en wordt de huidige status van het Dorpsontwikkelingsplan geĆ«valueerd. De bijeenkomst op 14 juni vindt plaats in dorpshuis Smelehof en begint 20.00 uur.