Dit jaar werd door vrijwilligers een recordbedrag ingezameld.
Dit jaar werd door vrijwilligers een recordbedrag ingezameld. Foto: Antoon Jeuken

Recordbedrag collecte

Venray | De collecte van Goede Doelen Venray heeft dit jaar een recordbedrag van ruim 97.000 euro opgeleverd. Daarmee blijft de opbrengst jaarlijks stijgen. In het eerste jaar, 2016, werd ruim 60.000 euro ingezameld voor de zeventien goede doelen, vorig jaar was dit bedrag al gestegen naar 90.000 euro.


In de week na Pasen zijn honderden collectanten weer op pad gegaan voor de gezamenlijke collectie. Goede Doelen Venray werkt namens zeventien landelijke fondsen. Voorzitter Jan-Hein de Wit: “De kracht van onze werkwijze is toch het persoonlijke contact. Wij geven de goede doelen een gezicht door bij alle mensen aan te bellen. Dat is echt beter dan een schriftelijke actie. Natuurlijk gaan we volgend jaar proberen om de 100.000 aan te tikken.” Stichting Goede Doelen Venray coördineert de gezamenlijke collecte en deelt de routes en collectanten in.


Bestuurslid Bert van Well vult aan: “We hebben een soepel lopende organisatie, maar op één punt zijn er zorgen. Collectanten die moeten stoppen, vaak vanwege ouderdom. En de aanwas van nieuwe collectanten is een probleem. Maar op dit moment overheerst het genoegen om zoveel geld van de inwoners van Venray te kunnen overdragen aan zeventien goede doelen. Een bedankje namens alle goede doelen aan de gulle gevers is op zijn plaats." Goede Doelen Venray zamelde geld in voor de volgende zeventien doelen: KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Alzheimer Nederland, Hersenstichting, Maag Lever Darm Stichting, Reuma Nederland, Rode Kruis, Nierstichting, Longfonds, MS fonds, Prinses Beatrix Spierfonds, Fonds Kinderhulp, Amnesty International, Brandwondenstichting, Epilepsiefonds, HandicapNL en De Zonnebloem.

CBF-keurmerk goede doelen

De landelijke organisaties waarvoor gecollecteerd wordt, zijn voorzien van het CBF-keurmerk.