Team Ysselsteyn en Team Jet voorafgaand aan de actie Alpe d’HuZes.
Team Ysselsteyn en Team Jet voorafgaand aan de actie Alpe d’HuZes. Foto: eigen foto

‘Dichter bij Jet kom ik niet’

Algemeen Ysselsteyn

Een flinke delegatie uit Ysselsteyn bivakkeert deze week op de Alpe d’Huez in Frankrijk voor de jaarlijkse actie Alpe d’HuZes. Doel van de actie is om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Vanuit Ysselsteyn doen onder meer Team Ysselsteyn en Team Jet mee. Vandaag, 1 juni, bedwingen alle deelnemers de legendarische Alpencol.

Een van de deelnemers is Jac Matijsen uit Ysselsteyn. Samen met zijn kinderen Sara, Jop en Siem, schoonzoon Bas Spreeuwenberg en schoonzussen Mia Litjens en Josje Geurts vormt hij Team Jet. Het zevental verloor op 23 april 2022 met Jet hun geliefde vrouw, moeder, schoonmoeder en zus na een kort ziekbed. “Mijn vrouw was in januari nog kerngezond, maar vier maanden later is ze gestorven aan deze verschrikkelijke ziekte”, zegt Jac Matijsen vanuit Frankrijk.

Samen met het gezin en familie gaat hij nu de berg opnieuw bedwingen. In 2016 stond hij nog samen met zijn geliefde Jet aan de start. “We hadden de wens om samen nog een keer deel te nemen aan Alpe d’HuZes, maar dat heeft niet zo mogen zijn. Het is heel bijzonder om nu hier met dit gezels..