Vrijwilligers van Hospice Zenit geven informatie.
Vrijwilligers van Hospice Zenit geven informatie. Foto: Henk Lammen
foto’s

‘Er is een nijpend tekort’

Algemeen Fotoalbums Venray Fotoalbums Venray

Vrijwilligersorganisaties kampen met een enorm tekort aan helpende handen. Het aantal mensen dat zonder betaling een ander wil helpen - bijvoorbeeld boodschappen doen met een blinde man, koffiedrinken met een oudere vrouw, of als grensrechter fungeren tijdens een jeugdvoetbalwedstrijd - is drastisch afgenomen. Met de jaarlijkse vrijwilligersmarkt op het Schouwburgplein in Venray probeert Match voor Vrijwilligers mensen te enthousiasmeren.

Afgelopen zaterdag was de zesde editie van de vrijwilligersmarkt. Wethouder Martin Leenders opende informeel het evenement met een rondgang langs de stands en een praatje met de vrijwilligers. Hospice Zenit, Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg, SV Venray, Speel-o-theek, Rode Kruis, Coach4You, zo maar een kleine greep uit de 28 deelnemers.

Suzan van Hoof is sinds zes jaar verbonden aan Match en is nu een jaar coördinator. “Er is een structureel tekort aan vrijwilligers. Met dit evenement willen we helpen om de naamsbekendheid van organisaties, instellingen en verenigingen te vergroten. Dat zij zich aan een groter publiek kunnen presenteren. Potentiele vrijwilligers weten vaak niet eens dat organisaties bestaan en wat zij doen. Hier ku..