Afbeelding
Foto: eigen foto

Gezellig samen wandelen tot flink trainen voor lange afstanden

Meerdaags Wandelevenement Venray

Venray | Het weekend van 2 tot en met 4 juni staat Venray weer in het teken van het Meerdaags Wandelevenement Venray (MWV). Dit wandelfeest onderscheidt zich vooral door zijn flexibiliteit en de sfeer op én langs de route. Kom alles te weten over het MWV en omcirkel dit sportieve en sfeervolle weekend alvast in je agenda.


Bij het Meerdaags Wandelevenement Venray hebben de deelnemers de keuze om 1, 2 of 3 dagen te wandelen. Op vrijdag en zaterdag kies je uit zes verschillende afstanden. Variërend tussen de 10 en de 50 kilometer. Op zondag wordt een zevende afstand toegevoegd: een leuke route van 5 km. Een aanrader voor het hele gezin!

Benieuwd hoe ver je kunt wandelen? Van tevoren bang dat je te hoog of te laag inzet? Bij het Meerdaags Wandelevenement kan je op de wandeldag zelf nog switchen van afstand. Dat maakt het evenement uniek! Dus heb je nog meer gas in de tank? Loop dan die extra kilometers! En als het niet je dag is, kan je het gewoon even rustiger aan doen. Je kunt ook 1 of 2 dagen mee lopen. Op naar de finish!


Sfeer

Attente vrijwilligers, mooie wandelingen en duidelijke routebeschrijvingen vinden we super belangrijk. Maar dit jaar gaat de organisatie van het MWV een stapje verder: het wordt onderweg nóg gezelliger. De sfeercommissie zorgt dit jaar voor extra verrassingen langs de route, bij de rustplaatsen en bij het start-/finishterrein. Waar je o.a. op kunt rekenen? Gezellige muziek, entertainment onderweg en zoute drop die uitgedeeld wordt door een mobiel dropteam. Een leuk feitje: waar de routes de eerdere edities in verschillende lussen vanaf het startterrein uitgezet werden, komt er dit jaar één hoofdroute van 50 km. Vanuit deze route worden diverse aftakkingen naar de kortere afstanden gemaakt. Zo lopen alle wandelaars het eerste én het laatste stuk dezelfde route. Dat betekent dat wandelaars dichter bij elkaar zijn. En dat onderstreept het gevoel van een evenement. Zin in!

Speciaal voor gezinnen en beginnende wandelaars zet het MWV op zondag 4 juni een wandelroute van 5 kilometer uit. Een laagdrempelige manier om kennis te maken met het wandelevenement. Starten op deze wandelroute kan tussen 11.00 en 12.00 uur op het Schouwburgplein. Een gezinskaart (geldig voor 2 tot en met 6 personen) kost in totaal € 10. Daarmee heb je niet alleen een gezellige en sportieve dag, je ontvangt als deelnemer aan deze afstand ook een appel bij de finish (in plaats van een pin-speld en consumptiebon). Aangeboden door Fruitbedrijf ‘t Volen.

En… je loopt niet alleen voor jezelf, óók voor het goede doel: het Meerdaags Wandelevenement Venray doneert een gedeelte van het inschrijfgeld aan Stichting ALS Nederland en Stichting Durf Te Vragen. Kijk jij ook al uit naar deze altijd leuke zondag?


Inschrijving

Zin om mee te doen? Super leuk! We zetten de laatste praktische informatie over het aanmelden nog even voor je op een rij. Je kunt je tot en met woensdag 31 mei voorinschrijven voor de vierde editie van het Meerdaags Wandelevenement Venray. Je profiteert dan van 2,50 euro korting op je inschrijfgeld per dag en je betaling is direct geregeld. Ook hoef je op de wandeldag niet in de wachtrij te staan, heel eenvoudig dus.


Gratis consumptie

Wist je dat het inschrijfgeld inclusief één consumptie per dag voor thee, koffie, fris of een biertje is? Het wandelevenement trakteert jou dus op dat welverdiende drankje als je de finish over komt. Bewaar je startbewijs goed, want op vertoon van dat bewijs ontvang je de consumptiebon. Dit geldt niet voor de deelnemers aan de 5 kilometer op zondag. Dit jaar is het overigens ook mogelijk om snoep, broodjes of een lekkere snack te kopen. Dus, wacht niet langer en schrijf je in! Wij stappen lekker door richting het eerste weekend van juni. Zien we elkaar aan de start bij het Schouwburgplein in Venray? 

Tijdens het evenement is er een tijdelijk bewaakte fietsenstalling op het Gouden Leeuwplein. Tegen vergoeding is het mogelijk om je fiets hier veilig te stallen. De openingstijden van deze bewaakte fietsenstalling zijn dagelijks van 06.30 tot en met 18.30 uur. De bemanning van deze fietsenstalling is in handen van Scouting De Peelspeurders.


Ben je woonachtig in Venray of omstreken kom dan lekker met de fiets naar ons wandelfeest. De fietsenstalling is op loopafstand van onze start- en finish-locatie."

Afbeelding